Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na YouTube je (nebo bylo, cenzura neumírá) k dispozici řada videí, na nichž zahalené muslimské ženy velmi neomaleně lají ženám oblečeným po evropském způsobu, a to v zemích EU, nikoliv třeba na Středním Východě. Některé dokonce plivaly a bylo zcela zřejmé, že ani barchiální agrese jim v rámci prosazování svých kulturně-náboženských praktik není cizí.

Také z toho soudím, že plošný zákaz burek, nikábů, čádorů, ale také hidžábů a dalších podobných oděvů zakrývajících současně vlasatou část hlavy, šíji a ramena, je zcela nezbytný. Pochopitelně v zájmu všeobecného společenského smíru.

14 0
možnosti

Až na to, že tato úvaha je nesmyslná. "Důsledky důsledků" ve skutečnosti neexistují. Důsledky jsou následky rozhodnutí, ne následky důsledků. A další důsledky náleží dalším rozhodnutím. Proto když dnes připustíme hidžáb, děláme svobodné rozhodnutí za jasných pravidel srozumitelných pro obě strany. pokud zítra připustíme burku, děláme totéž, opět svobodné rozhodnutí po zvážení argumentů a důsledků. Je ale nesmyslné tvrdit, že dnešní svobodné rozhodnutí o hidžábu se jakousi řetězovou reakcí promění v souhlas pro burku. Pokud budeme uvažovat o burce, bude to pět sovbodné rozhodování, nezávislé na rozhodnutí o hidžábu.

V argumentační logice se tomu říká klouzavý argument - nekorektní tvrzení o tom, že zvolíme li si nějakou žádoucí možnost A, sklouzneme tím automaticky i k nežádoucí možnosti B, kterou nechceme. Tudíž pokud nechceme následně nějaké nežádoucí B, nemáme proto volit ani žádoucí A. Samozřejmě argument je nekorektní, neboť (záměrně) opomíjí, že i volbě B předchází rozhodovací proces, v němž můžeme svůj nesouhlas jednoduše vyjádřit.

1 2
možnosti

J35a52n 27Š19p26a18t63n93ý

3. 11. 2016 14:32

je nekorektni, protože podstata je uplne jinde .... on vlastne říká, ze by tu vůbec nemeli byt, jenze asi citi, ze je to dost za hranou, tak to okecava takto. navíc si vsimnete, proti komu jsou tyto vypady vesmes namireny - ano proti zenam. Je to trochu k placi, protože největší dil kritiky vuci muslimu s tyka prave jejich postoju k nim .... principialne nevidim rozdil mezi autorem a zlym muslimem

1 4
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik