Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Myslím, že ani kdysi to nebyl vždy samostatný předmět. Na SŠ jsme tu brannou měli, střelba z malorážky byla oblíbená, méně už pobíhání v plynových maskách, hlavně když si některé spolužačky zespodu neodšpuntovaly filtr ;-)

Myslím, že by pro školy byl snad vhodnější název, taky sice starý, a to civilní obrana. Už na prvním stupni jsme byli všelijak školeni a nejužitečnější pro život byly zásady první pomoci, zavazování ran, transporty na nosítkách apod. Velmi dobře jsem se naučila zafačovat prsty, ruce, nohy, hlavu. Dávali jsme si záležet, kdo udělá krásnější klasový obvaz :-). Různé prvky byly zařazovány do TV nebo občanky. Něco z té staré CO se může hodit pro případy přírodních katastrof nebo havarií.

1 0
možnosti
ZB

Součástí branné výchovy na SŠ bylo i politické školení, např. o úloze Varšavské smlouvy, NATO, agresi USA, míruplnosti SSSR. Co budou hustit dnes do mladých euroobčánků?

0 0
možnosti
VP

Děláte z komára velblouda. Je to JEN branná výchova, tedy něco mezi tělocvikem, občanskou naukou a pracovní výchovou. Dětem to jen prospěje, nevidím na tom nic špatného. Spíše by jste měl kritizovat inkluzi, propagaci multikulti na ZŠ a návštěvy mešit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik