Diskuse

Kdo dělá inspekci inspekce?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Loni jsem se obrátil na ministryni školství s dotazem, co vlastně ČŠI dělá a kdo její činnost kontroluje. Inspirovalo mne k tomu bohorovné plkání jakéhosi Andryse v televizním zpravodajství. Takové pohodářské na téma "ano, ony se tu a tam nějaké chyby vyskytnou, ale my nemůžeme být u všeho. A konec konců, ono je všechno celkem v pořádku". Ústřední školní inspektor, jistý Zatloukal, ze zásady na veřejnosti nevystupuje, posílá za sebe toho Andryse.

Po několikeré výměně emailů s mými dotazy a odpovědmi MŠMT jsem dospěl k názoru, že Česká školní inspekce se v průběhu školního roku nijak nepřetrhne a v době školních prázdnin pak zaslouženě odpočívá. A kdo to kontroluje nebo aspoň sleduje - to jsem se z odpovědí paní Valachové nedozvěděl.

0 0
možnosti

Školní insperkce nerušit ! - mají svůj histo význam - žáci se pak baví a učitel je zkoušen. Tu padne věta , že latinský překlad vlka, kterak kráčí za Severním pólem domovníkovi pro noviny - bude asi překladem složitým ! ... Naopak, žijeme v době. kdy je třeba se ptát - kdo inspektuje inspekci ! Váš název, je bytostně správný ! ...Pak i důkazem je, že např. přerozdělování dotací MŠ do sportu, nebylo řádně rozkošatěno ! Pelta , se s cizí ženou schází v cizím pokoji - Hle góól ! Dozorující vlk, tam nebyl ! ... Inu zase, pak zmiňované noviny článků plné a domovník si může počíst ! ... :-)

0 0
možnosti