Diskuse

Na čem stojí české školství?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že je absolvent VŠ posílán na "školení" v oborech, ve kterých díky čerstvě nabytým znalostem a dovednostem značně převyšuje své "školitele", je už zavedený folklór. Ani jedna strana nemá o užitečnosti takového "vzdělávání" žádné iluze, ale je nutné "získat čárku".

Jen nikdy nezapomenu na téměř patnáct let starou hrůzu "Internet do škol". Původně zajisté bohulibý úmysl totiž doprovázelo masové povinné proškolení všech kantorů v základních počítačových dovednostech.

Většina tzv. lektorů byla po pedagogické stránce naprosto ničemná a mezi žáky by absolutně nebylo možné je pustit. Starší učitelé, kteří usedli k PC poprvé v životě, nechápali vůbec nic a výpočetní technika se stala na zbytek života jejich zavilým nepřítelem.

Pro ty, kteří se již s počítačem někdy potkali a obvykle metodou pokusu a omylu se již sami naučili zvládat Word s Excelem, se jednalo o mnohahodinovou přehlídku ztraceného času a snahu přednášejících zdařile (velice ostentativně) ignorovali. Vyučující IT se jen drželi za hlavy a od vedení školy měli přísný zákaz cokoli komentovat.

Téměř žádný ředitel školy neprotestoval, neboť každá stížnost na sebenesmyslnější výmysl nejvyšší školské vrchnosti je stále považována za projev nedisciplinovanosti a následně se to "někde" projeví.

3 0
možnosti

Chtěl bych se Vás zeptat, kdo tyto školení platí? Škola nebo si je musí učitel financovat sám? Děkuji.

0 0
možnosti