Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Inkluze je názorná ukázka toho, jak se dá případně dobrá a užitečná myšlenka doslova "zprasit", když se jí chytí politici jako příležitosti, jak se zase jednou dostat k penězům do vlastních kapes a nebo stranických pokladen. Projekt státních maturit zřejmě nebyl ničím jiným. Takže je asi úplně jedno, jestli MŠMT má v rukou ČSSD nebo patřilo ODS a nebo jiným podobným.

Vůbec to není o tom, že by v Čechách nebyli schopní lidé, kteří by vždy danou věc správně uchopili, vyřešili a dotáhli do konce. O takové lidi totiž vůbec není zájem, protože jsou překážkou finančních toků, kde dnes ve skutečnosti tečou.

:-)

4 0
možnosti
Foto

Kamarádka pracuje v Irsku jako asistentka dětí s poruchami. V Irsku je inkluze celkem běžný jev a údajně se tam snaží všechny děti s určitým postižením včněnit do kolektivu běžných žáků, její plat rovněž, vzhledem k našim asi nebude malý. Inkluze žáků se specifickým postižením by se měla posuzovat případ od případu, speciální školy by se neměly rušit, a pokud ale proces inkluze bude zahájen, administrativy se nezbavíme, protože se bude muset neustále postižené dítě sledovat a posuzovat budou nutné různé posudky. Tyto procesy, jež nyní vykonávají lidé, ale mohou být díky možné automatizaci a robotizaci i v tomto odvětví postupně nahrazeny počítači a tak se ušetří peníze, učitelé jen budou klikat do počítače do předpřipravených dotazníků, a pak se po roce rozhodne, za dítě se speciálním postižením na výuku má, anebo bude přeřazeno po roce zase přeřazeno do speciální třídy. Pokud je ale zákon špatný, vždy se může otevřít možná novela. Jen pokud se podaří sestavit funkční vládu a nebudou předčasné volby.

1 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik