Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

V našem resortu je to tak, že ministerstvo vyprodukuje nějakou skvělou novinku, díky které se školství určitě pozvedne až k výšinám. Má to krásně nalajnované, jen ti lidi, kterých se to týká, mu to kazí.

Já se opravdu dlouhodobě podivuju nad tím, že rodiče neprotestují. Na jednu stranu dělají problém ze zvýšeného hlasu pedagogova a na druhou je nerozhází nejen rozdílné (a někdy hodně) ŠVP, ale ani inkluze.

1 0
možnosti
MB

Ze školství už jsem dlouho, ale musím s vámi souhlasit!

Nejprve mi ty vzdělávací plány připadaly jen jak slohová cvičení na procvičování nových termínů a názvů, takže práce navíc pro kantora. Ale pak, když se k nám během školního roku přistěhovaly děti z jiných částí republiky, zjistila jsem, že to není hrůza a další práce jen pro učitele, ale i pro ty žáky!

Ty vzdělávací plány jsou různé, logicky. Ale to znamená nejen to, že s dítětem doháníte něco, co vaše děti už dávno znají, ale příchozí to na původní škole nikdy nezaslechl! To je i o tom, že na každé škole se neučí stejné jazyky a ze stejných učebnic!

Vážení, chtěli byste třeba dva roky dělat ruštinu a pak se s rodinou přestěhovat a v okolních školách se učí buď němčina, francouzština nebo španělština? Prosím, naskočte do 3. roku výuky a ukažte se!

Přeju hodně štěstí.

3 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik