Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Mluvíte mi z duše, trapas jsem též absolvovala a silně mi to připomínalo příběh "muž s koženou brašnou." Tělocviku bych také brala více, ale i tv chvilky uprostřed 6 hodinového vyučování by nebyly od věci...

0 0
možnosti

Fyzickou kondici jsme nezískávali před 60i lety hodinou tělocviku navíc ale hodinami fotbálku na plácku či hokeje na rybníku, co rodiče nestálo prakticky nic. Dnes je jiná doba - počítačová, "legová", navíc globální oteplení. Pokud chceme zvednout fyzickou kondici "mas", ne pár jedinců, jsem skeptik.

Neměla se rušit povinná vojna, ale zásadně přebudovat. Něco na švýcarský, švédský způsob. Němci ji také mají.

1 0
možnosti

Nejde jen o fyzičku, jde o třeba také o zbraně, sebeobranu...zkuste se zeptat nějakého muže mezi 30-40 lety, jestli někdy držel v zuce jakoukoliv zbraň (včetně vzduchovky) - nemalá část vám řekne, že nikdy. Myslíte si, že je to dobré??

My jsme své děti střílet naučili (a pomalu začínáme u vnuček) - a i když nikdo z nich nemá pistoli ani zbrojní pas, základy zacházení znají - a to považuji za důležité. Už jen proto, že branná povinnost()tedy povolání na obranu státu v případě války) je v našich zákonech stále zachována

1 0
možnosti

Stát nemá ani dostatek ponožek, do kterých by se snad dala při troše vynalézavosti vložit dlažební kostka, natož zbraní. A dát samopal někomu, kdo umí střílet, protože s dědou střílel do terče ze vzduchovky, to hraničí se sabotáží.

Snad ta sebeobrana by byla zajímavější náplní hodin, než tupé cvičení (v lekcích sebeobrany se člověk nadře výrazně víc). Ale zase se houby stihne a myslet si, že něco umím, je někdy horší než vědět, že to neumím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik