Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore, pokud by si financování vzdělávání zajišťoval v plné výši student (resp. jeho rodiče), pak by byly jakékoli diskuse o vstupní selekci zbytečné. Leč není tomu tak.

Pokud porovnáte prestižní střední školy, jejichž studenti nemají ani s novými maturitami sebemenší problémy, s těmi "póvlškolami", na kterých jdou počty neúspěšných "studentů" do desítek procent, tak rychle zjistíte, že obrovský rozdíl je již v úrovni uchazečů o přijetí ke studiu.

Žádné maturitní vzdělávání u nás není "nárokové". Tudíž ten, kdo jej financuje, má plné právo stanovit jakési nepodkročitelné požadavky na toho, komu má v úmyslu jej poskytnout. Stát opravdu není povinen zajistit pokus o něj těm, kteří za devět let povinné školní docházky dosud neprojevili dostatek schopností a ochoty ke vzdělávání alespoň na minimální úrovni.

1 0
možnosti
FL

Žáci z toho budou mít ten prospěch, že jich nebude tolik, co se dostanou k maturitě, kterou pak neudělají a tak ztratí 4 roky zbytečného studia.

4 0
možnosti
RH

Tak rozdavejte maturitni vysvedceni rovnou devatakum a bude po problemu, chudacci uz se nebudou muset ctyri roky neco ucit a stresovat!

Cele skolstvi jde do kopru a kvalita absolventu je horsi a horsi - a muzou za to snizujici se naroky a nasledne kvalita vyuky (kdyz naberete kdejake jelito). Hlavne at ma kazdy maturitu a potom vysokoskolske vzdelani - ve statistice to vypada paradne a to, ze budou studovat umele vytvorene obory a nebudou nic umet, to nevadi. Muzou je preci zivit rodice, nebo si vezmou pujcku :D

To pisu jako clovek se stredni prumyslovou skolou, maturoval jsem 1996. A nikdo se s nama nemazlil, dostal jsem i par zaslouzenych facek a patrilo mi to. Kazdy rok nebylo hodne lidi ani pripusteno k maturite, natoz aby ji dostal kazdy... To, co se deje dneska, je vysmech a z dlouhodobeho hlediska katatrofa :(

5 0
možnosti
Foto

Já mám obě školy "komunistické" a po maturitě na průmyslovce už uplynulo víc, jak 50 let. A můj subjektivní dojem je ten, že mi průmyslovka dala víc, než vysoká.

Ale, maturitou jsme prošli skoro všichni. Až na V.V. který opravdu žádný lumen není a v dalším životě to prokázal.

Na průmyslovce bylo fajn, že nás, ve většině případů, probíraná látka bavila. Jako měřící specializace jsme měli spoustu hodin v laboratořích, což nás opravdu něco naučilo.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS