Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J88a26k98u90b 27H51o19z26a

20. 5. 2019 9:10

Mě připadá, že tihle dva se vážně moc srovnávat nedají. Oba píšou něco diametrálně odlišného a každý úplně jinak. Tedy pokud nesrovnávám Martinovy povídky z Westerosu a Silmarillion. Tam mi to připadá jako stejná nuda. Každopádně něco společného mají... oba jsou pro mě jen obtížně čitelní. Preferuji spíše Sapkowskiho, Gemmella, Edingse... a Kulhánka :-). Jsem holt takovej jednodušší.

0 0
možnosti
Foto

Hra o trůny, Hobit... to všechno jsou díla pro citově nevyrovnané lidi, sociálně a někdy v podstatě existenčně nevyzrálé, kteří nedokáží soupeřit s realitou a proto ji zaměňuji za "fantazy". Fandí fantazy pseudo hrdinům při střetu s fantazy příšerami, ale sami selhávají ve střetu s realitou...Rv

0 3
možnosti

Tenhle názor by se dal v podstatě aplikovat na jakoukoli beletrii od pohádek a dobrodružných románů, přes detektivky a červenou knihovnu, až po klasiku typu Homéra.Člověk je člověkem právě díky abstraktnímu myšlení a schopnosti vytvářet "jiné světy" pro zábavu a oddech od reality, kterou je většinou schopen od abstrakce odlišit.

Co čtete Vy ? Asi pouze přísně vědecké publikace typu "Dospíváš v muže", nebo "Jak vydělat první milion na burze".:-P

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS