Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Karma a souhlas - ten požadavek na nahrávání maturitní zkoušky na video považuji za naprostý nesmysl.

0 0
možnosti

Dnešní maturita se už dávno vzdálila úplně všemu.

Sice existují školy, kde to stále ještě je zkouška s jistou vážností. Nejsou ale rozhodně výjimkou ústavy, kde už pár rezignovaných učitelů ani před tou tlupou nevzdělatelných nic nepředstírá, jen pomáhají formálně splnit nutné předpoklady k vydání toho papíru.

Jen spokojený maturant znamená "dobrou" pověst a tedy dostatek nových žáků, bez žáků by nebyly peníze a úvazky pro učitele ...

;-€

Kamery by samozřejmě pomohly, stále by ale neřešily ten zásadní problém, kdy žáka zkouší ten, kdo ho učil a kdo tím vystavuje vysvědčení i svým schopnostem.

0 0
možnosti
ES

Máte dojem, že na gymnáziu první republiky byly maturity "cinknuté", protože zkoušel pan profesor, který maturanta osm let učil? Maturita je komisionální zkouška, předseda je z jiné školy.

0 0
možnosti

To byly ovšem naprosto jiné maturity. ;-(

Úplně mimo je argumentace předsedou z jiné školy. Napřesrok si přeci role vymění - a znáte to, vrána vráně oči nevyklove.

0 0
možnosti
JN

V tom, že se na řadě škol dává maturita u ústní části téměř zadarmo, máte samozřejmě pravdu. Řešením je v tomto směru konečně zrušit financování škol podle počtu žáků a také zachovat státní maturitu.

V souvislosti s kamerami se spíše obávám toho, že by to pro některé lidi byl nástroj k tomu, aby se proti výsledku maturitní zkoušky donekonečna odvolávali, soudili se kvůli němu, atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Píšu jen tak, pro radost. Ne vždy z radosti.

Seznam rubrik